НОВИЯТ НИ МАГАЗИН ВЕЧЕ РАБОТИ! Заповядайте на ул. Сребърна 9 – Работно време 8:30 – 17:00 от понеделник до петък! • НОВИЯТ НИ МАГАЗИН ВЕЧЕ РАБОТИ! Заповядайте на ул. Сребърна 9 – Работно време 8:30 – 17:00 от понеделник до петък! • НОВИЯТ НИ МАГАЗИН ВЕЧЕ РАБОТИ! Заповядайте на ул. Сребърна 9 – Работно време 8:30 – 17:00 от понеделник до петък! • НОВИЯТ НИ МАГАЗИН ВЕЧЕ РАБОТИ! Заповядайте на ул. Сребърна 9 – Работно време 8:30 – 17:00 от понеделник до петък! •

Полезни съвети:

 

  • Резбовите съединения при комбинираните фитинги с метална резба уплътнявайте само с тефлонова лента или специални херметизатори за резба. За постигане на херметизацията е достатъчно да уплътните първите 2 - 3 реда от спиралата на резбата.
  • Имали ли сте някога проблеми с инсталирането на смесителната батерия? При прокарване на тръбите под мазилката, ще Ви улесни специалният настенен комплект. Интервалът на преместване е същият, като на монтажните точки на смесителните батерии съгласно действащите стандарти - 100, 113, 137 или 150 мм. С помощта на преместване, можете да избегнете неправилното подвеждане на тръбите към смесителя.
  • За осигуряване на дългосрочно разглобяемо съединение между спирателния кран и тръбопровода, заварете на спирателния кран и тръбата комбинирано съединение с метална резба: така по всяко време ще можете да демонтирате и замените спирателния кран.
  • За ефективна работа на цялата ПП-Р система, монтажът трябва да бъде завършен с цялостна изолация и механично укрепване
  • Простотата на изпълнението на цялата ПП-Р система следва от възможността да бъдат реализирани всички съединения с много бърза заварка. За качеството на заварката, разбира се, са необходими качествени инструменти. За здравината на заваръчния шев влиаят замърсявания и влага. Затова заваряваните части на тръбата и фитинга преди заварката трябва да бъдат почистени и обезмаслени със специални салфетки пропити с изопропилов спирт. При ремонт на тръбопроводни системи задължително се изсушават заваряемите повърхности.
  • За удължаване срока на годност на нагревателните елементи е необходимо да бъдат почиствани след работа в нагрято състояние за избягване на повреди в тефлоновия слой. Използвайте само кърпи от несинтетични материали.

 

Защо трябва да термоизолираме тръбите? Отоплителните системи трябва да са термоизолирани, за да се избегнат топлинни загуби. Освен това, изстиналата гореща вода е идеална среда за размножаване на бактерии. Термоизолацията за тръбите на водопроводните инсталации, предотвратява появата на конденз, който предизвиква развитието на корозия на паралелно монтирани стоманени тръби и провокира появата на плесен. Затоплянето на студената вода влошава нейните качества и също способства за размножаване на бактериите.